Thriller

Momenteel ben ik bezig met het schrijven van mijn eerste psychologische thriller. Waarom juist dit genre? Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor motieven als wraak en jaloezie, en de verborgen donkere kanten in iemands karakter. Ik ben vooral geintrigeerd door wat mensen beweegt en tergt tot het uiterste. Is dat macht? Haat of jaloezie? Wraak of wanhoop? 

Spanning
Ik geniet van het uitdenken van een spannend en verrassend plot. Van het spelen met subtiele hints en onderliggende spanningen. Van het laten doorschemeren van venijn. Ik geniet van het uitdiepen van de verschillende karakters. Wat zijn hun raakvlakken en hoe reageren ze op conflicten? Hoe is de confrontatie met de ander én met zichzelf? En mijn grote uitdaging: hoe beweeg ik alles en iedereen op de juiste manier naar die climax toe?   

Sfeer
Ik geniet van het tot in het kleinste detail uitwerken van scènes: scherp en soms schrijnend. Ik geniet van het kiezen van het juiste perspectief: wie geeft wat weg in het plot? Ik kruip graag diep onder iemands huid. In iemands hoofd en hart. Wat voelen, denken, zien, ruiken en horen de hoofdpersonen? Hoe reageren ze op elkaar? Wat speelt er tussen hen, dat ze juist niet zeggen?


Streven

Mijn planning is om de ruwe versie van het boek in het voorjaar van 2016 af te hebben. Daarna begint het proces van redigeren, bijschaven en schrappen (au), en het laten meelezen door mijn proeflezers. En natuurlijk het zoeken van een uitgever!